Sosiaali- ja terveysministeriön asetus (905/2007) elintarvike- huoneistojen elintarvikehygieniasta sanoo, että "elintarvikkeita on käsiteltävä niin, että tartuntatautien leviäminen ja elintarvikkeiden laadun huononeminen ehkäistään. Elintarvikkeet on suojattava mikrobeilta ja haittaeläimiltä."

KahvilaHaittaeläimet toimivat taudinkantajina epidemioille, jonka lisäksi ne ovat erittäin huonoa mainosta - elintarviketilan luotettava haittaeläinhallinta auttaa turvaamaan liiketoimintasi häiriöttömän jatkumisen.

 

Lentävät hyönteiset

Lentävät hyönteiset ovat tunnetusti miljoonien taudinaiheuttajamikrobien kantajia. Näitä tauteja ovat mm. Listeria, Salmonella ja Escheria coli. Monet pahimmista elintarvikkeiden tuholaisista ovat alkunperin ulkomailta kotoisin, mutta ne ovat päässeet maassamme pysyvästi pesiytymään erilaisiin tuotantolaitoksiin ja varastoihin. Näistä ne saattavat kulkeutua tuotteiden ja pakkausmateriaalien mukana kaupan eri portaiden kautta aina kuluttajan kotiin saakka.

UV-laitteet antavat tehokkaan ympärivuorokautisen suojan lentäviä hyönteisiä vastaan. On erittäin tärkeää valita laite kohteen mukaan, sillä laitteet toimivat eri tiloissa eri tavalla. Laitteen oikea tyyppi, tehokkuus ja asennus vaikuttavat oleellisesti saadun suojan laatuun ja tehokkuuteen.

 

Jyrsijät ja ryömivät hyönteiset

Suomessa kotitalouksien yleisimpiä tuholaisia ovat sokeritoukat, turkiskuoriaiset ja jyrsijät. Ryömivien hyönteisten kontrolloiminen on erittäin tärkeää, sillä ne voivat levitä elintarvikkeiden kautta. Laadukas kontrollointi antaa mahdollisuuden reagoida nopeasti, jolloin haittaeläinkanta ei pääse leviämään ja ne saadaan poistettua huomaamattomasti. Myös jyrsijät toimivat taudinkantajina. Siistit ja huomaamattomat syöttiasemat on helppo sijoittaa ja niiden säännöllinen tarkastus ja raportointi kertovat tarkasti yrityksen jyrsijätilanteen. Tämän perusteella ryhdytään mahdollisiin tarvittaviin toimenpiteisiin.

Mikä avuksi?

Myös haittaeläintorjunnan osa-alueet on liitettävissä omavalvonta.fi-palveluun. Ne tuottaa palvelukokonaisuuteen ammattitaidolla alansa johtava palveluyritys Antitec Oy.

  • Hyönteisten monitorointi feremoniansoilla (tarvittava määrä käyntejä / vuosi)
  • Haittaeläintorjunta - hyönteiset (tarvittava määrä käyntejä / vuosi)
  • Haittaeläintorjunta - jyrsijät (tarvittava määrä syöttiasemia)
  • UV-laitteen leasing (laitteiden toimitus asennettuna, huolto sisältyy leasing-sopimukseen)

 

______________________________________________________________


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 075 325 8980 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.